Azia: përpjekje drastike kundër SARS-it

diel
14:05:17
prill
27 2003

Azia: përpjekje drastike kundër SARS-it

Në Hong-Kong ka filluar një fushatë e gjerë publicitare kundër SARS-it

View 178.9K

word 206 read time 1 minute, 1 Seconds

Në përpjekje për të ndaluar përhapjen e virusit vdekjeprurës SARS, në vendet e Azisë Lindore po merren masa drastike.

Në kryeqytetin kinez, Pekin autoritetet kanë urdhëruar mbylljen e të gjithë teatrove dhe kinemave deri sa sëmundja të vihet nën kontroll.

Ministri i ri kinez i Shëndetësisë ka njoftuar se edhe në rajonet ku janë raportuar pak ose asnjë rast i infektuar, do të dërgohen inspektorë për t'u siguruar se shifrat e dhëna janë të sakta.

Minsitri i Shëndetësisë njoftoi të dielën për 160 raste të reja të infektuara me SARS dhe për 9 vdekje të reja në vend.

Ndërkohë, autoritetet në Singapor thonë se do të mbyllin disa tregje ushqimore të hënën për t'i dizinfektuar.

Tajvani ka njoftuar për rastin e parë të vdekjes nga SARS-i. Autoritetet kanë vendosur karantinë dhjetë ditore të detyrueshme për të gjithë ata që kanë viziituar zonat e infektuara.

Në një masë tjetër, autoritetet tajvaneze kanë pezulluar dhënien e vizave për banorë të Kinës, Hong-Kongut, Singaporit dhe Kanadasë.

Source by BBC_UK


LSNN is an independent publisher that relies on reader support. We disclose the reality of the facts, after careful observations of the contents rigorously taken from direct sources. LSNN is the longest-lived portal in the world, thanks to the commitment we dedicate to the promotion of authors and the value given to important topics such as ideas, human rights, art, creativity, the environment, entertainment, Welfare, Minori, on the side of freedom of expression in the world «make us a team» and we want you to know that you are precious!

Dissemination* is the key to our success, and we've been doing it well since 1999. Transparent communication and targeted action have been the pillars of our success. Effective communication, action aimed at exclusive promotion, has made artists, ideas and important projects take off. Our commitment to maintain LSNN is enormous and your contribution is crucial, to continue growing together as a true team. Exclusive and valuable contents are our daily bread. Let us know you are with us! This is the wallet to contribute.

*Dissemination is the process of making scientific and technical information accessible to a non-specialist public. This can come through various forms, such as books, articles, lectures, television programs and science shows.


Similar Articles / Azia: p...r SARS-it
from:
by:
01 gen 1970
from: ladysilvia
by: CNN
from: ladysilvia
by: NATURE
from: ladysilvia
by: CNN
from: ladysilvia
by: BBC_UK