Video - Perché #Gluten free. Celiachia e Intolleranze

Martedì
07:51:58
Settembre
13 2016

Video - Perché #Gluten free. Celiachia e Intolleranze

View 139.1K

word 358 read time 1 minute, 47 Seconds

Leggi alcune delle informazioni importanti e guarda il video della Dr. Schär Institute per comprendere meglio questo argomento.

#Glutine (dal latino gluten "colla")

Per il suo tenore proteico è spesso usato come sostitutivo della carne in alcune diete vegetariane, ed è la base del seitan. Viene anche usato come addensante nelle formulazioni in tavoletta o pastiglie di alcuni farmaci e industrialmente come collante per l'apprettatura di carte e tessuti.

AVETE CAPITO????
(((#industrialmente come #collante per l'apprettatura di #carte e #tessuti.)))

La sensibilità al glutine è causa di mal di testa, #nausea, #irritazione #intestinale, #stanchezza, dolori muscolari e molti altri problemi a cui, se si ignora la propria condizione di sensibilità, non si sa dare spiegazione.

Esperienze internazionali dimostrano come la sensibilità al #glutine sia un problema di larga diffusione e confermano che la stima delle persone potenzialmente sensibili al glutine è largamente superiore a quella dei potenziali #celiaci ed allergici al #grano.

A causa dell’elevata variabilità dei sintomi, la sensibilità al glutine spesso viene diagnosticata come la sindrome dell’intestino irritabile.

GLUTINE ED INTOLLERANZE ALIMENTARI
Durante la digestione intestinale il glutine si #idrolizza in peptidi. La digestione avviene ad opera di #transglutaminasi intestinali che modificano la g#lutammina, un #amminoacido, e nei soggetti predisposti alla celiachia si sviluppano anticorpi anti-transglutaminasi che determinano il processo #infiammatorio e le alterazioni patologiche a carico dei villi #intestinali. Inoltre alcuni #peptidi derivati dal glutine (in particolare il frammento 31-49 di 19 amminoacidi) in soggetti sensibili provocano reazioni #immunitarie abnormi. In questi casi i #linfociti T, non trovando organismi estranei, attaccano le cellule dei villi intestinali. Questa condizione patologica prende il nome di #celiachia.



Produzione in Italia. - In Italia sono 24 le fabbriche di colle e gelatine da pelli e da ossa, con una produzione che nel 1927 fu di q. 67.800, e 9 quelle di colla di glutine, con una produzione di q. 930. Nel 1929, furono importati q. 18.097 di colla forte ed esportati q. 14.286; la colla di glutine invece è solo importata (1068 quintali).

#VEG SI NASCE... xké CAMBIARE IN PEGGIO...!!!
Verso il #Fruttarismo Sostenibile

VISITA IL GRUPPO VEGAN
https://www.facebook.com/groups/gooveg
https://www.facebook.com/vegraw

Viaggi Attraverso lo Spirito

Source by Silvia_Michela_Carrassi


LSNN is an independent editor which relies on reader support. We disclose the reality of the facts, after careful observations of the contents rigorously taken from direct sources, we work in the direction of freedom of expression and for human rights , in an oppressed society that struggles more and more in differentiating. Collecting contributions allows us to continue giving reliable information that takes many hours of work. LSNN is in continuous development and offers its own platform, to give space to authors, who fully exploit its potential. Your help is also needed now more than ever!

In a world, where disinformation is the main strategy, adopted to be able to act sometimes to the detriment of human rights by increasingly reducing freedom of expression , You can make a difference by helping us to keep disclosure alive. This project was born in June 1999 and has become a real mission, which we carry out with dedication and always independently "this is a fact: we have never made use of funds or contributions of any kind, we have always self-financed every single operation and dissemination project ". Give your hard-earned cash to sites or channels that change flags every time the wind blows , LSNN is proof that you don't change flags you were born for! We have seen the birth of realities that die after a few months at most after two years. Those who continue in the nurturing reality of which there is no history, in some way contribute in taking more and more freedom of expression from people who, like You , have decided and want to live in a more ethical world, in which existing is not a right to be conquered, L or it is because you already exist and were born with these rights! The ability to distinguish and decide intelligently is a fact, which allows us to continue . An important fact is the time that «LSNN takes» and it is remarkable! Countless hours in source research and control, development, security, public relations, is the foundation of our basic and day-to-day tasks. We do not schedule releases and publications, everything happens spontaneously and at all hours of the day or night, in the instant in which the single author or whoever writes or curates the contents makes them public. LSNN has made this popular project pure love, in the direction of the right of expression and always on the side of human rights. Thanks, contribute now click here this is the wallet to contribute


Similar Articles / Video - ...olleranze